Monday, November 8, 2010

Day 2, Road trip to gunung kinabalu

hello readers,
i woke up early on the 2nd day. around 530am,
pukul 630am i dah gerak pergi gunung kinabalu.
masa tuh, dah cerah dah. macam pukul 8 kt semenanjung. culture shock kejap :P
balik dari diving, i sewa kereta siap-siap, kereta savvy rm120 per day.
from bimaz tours and travel. ( u can google it ), sebab dia lagi murah dari website lain offer. and kalau nak sewa kat sana time dah sampai, maybe dah takde kereta kecik-kecik macam viva, kancil or savvy sebab ramai dah ambil. ada kereta besar macam wira, persona and iswara je.
singgah isi minyak kat pump kejap, beli biskut and milo + nescafe then terus gerak ke gunung kinabalu.
berbekalkan 2 map and 1 gps tak berapa boleh pakai. bertolak!
ikut jalan ke kota belud first, then ke ranau then ke kundasang.
xsusah pun and xsesat pun. traffic okay je. xbanyak kereta and weather pun elok.
im so excited bila dah start naik bukit sebab sejuk sangat :)
sorry photo xikut susunan.
sampai kat kinabalu park lebih kurang sejam setengah. nampak gunung kinabalu before sampai lagi! lawa sangattt. hampir menjerit dalam kereta. tiket masuk rm3 tapi kalau nak daki gunung kinabalu, kena ada permit so i masuk sampai kinabalu park je lah, kat kaki bukit je. takkan nak daki sorang-sorang.






jangan tiru pemanduan berbahaya ini!

tengok! gunung kinabalu!


nak pergi gunung kinabalu ni,
satu je nak advise.
sila gerak awal. sebab kalau lambat-lambat nanti berkabus.
tak nampak dah gunung sebab kena tutup dengan kabus.
i sampai pukul 8 lebih, kabus tak banyak. boleh tengok view sangat lawa, ok.
pukul 9 lebih, dah xnampak apa-apa dah.
my next post will be about ranau and kundasang.
stay tune :)

4 comments:

Moumo said...

ayya,
one day we should daki smpai ats la
mmg best n nikmat sgt kalo dpt smpai ats tu
mcla suke hiking,

ayya henrietta said...

haa btol. we should. nanti kita plan okay? yeayy! ade membe nak g hiking :D

ayya henrietta said...

haa btol. we should. nanti kita plan okay? yeayy! ade membe nak g hiking :D

Moumo said...

yeay,me too
ade tmn nk hiking
excited gila
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...