tengahari tadi rajin pulak nak masak padahal tempahan tart ada lagi 200 tak siap -_-
so nak share recipe kat sini sebab rasanya sedap :D original recipe is from my mum.
bahan-bahan :
3-4 cili padi (dipotong)
3-4 ulas bawang putih (hiris halus)
2 cm halia (hiris halus)
2 batang serai (potong halus)
1 biji limau nipis (perah dan ambil jus nya)
1 sudu besar sos ikan
daun limau purut dan daun ketumbar (potong halus)
garam secukup rasa
cara-cara :
1)perap ikan siakap dengan bawang, halia dan garam yang ditumbuk selama 30minit.
2) panaskan periuk untuk kukus ikan.
siap untuk dimakan! senang kan? selamat mencuba :)
xoxo
3 comments:
aku pnah msk yg ni.sm je teknik die.mmg sng!hoho.tp bkn ko msk byk ke ayya?apsal yg ni je ko ltk?huhu
tomyam tu biasa je. hehe gune perencah macam biasa. nanti ayam halia, aku put up recipe ok?
cantekkk!!!!!!! :D
Post a Comment