Wednesday, May 18, 2011

House Flooring

Salam all,

last weekend memang sangat busy, and alhamdullilah, sempat confirm flooring kat rumah.
eventhough tak dapat floor yang i sebenarnya nak ( granite tiles ) tapi i just agree with parents' choices. i believe they know best :)

we went to Floor Depot Kota Bharu and tengok contoh-contoh, good news bila diorang bagi offer 40% discount kalau tempah dalam bulan ni.




Kitorang pilih design from KronoLoc - premium super costs us around rm10+ 1 kaki. why pilih design ni? sebab tahan lama and agak tebal. so sedap pijak. orang tu lah cakap. :P

for master bedroom and anak dara bedroom, pilih design ni. my face turned like this =( bila tengok design. tapi ayah cakap ni lah design kayu yang real.
tapi i rasa nampak cam kayu buruuuuuuuuk T_T
nevermind.




Ginza Oak

for living room, ruang keluarga, ruang makan.. guna design ni. cerah sikit sebab nak bagi rumah nampak cerah and luas :) and i agak suka yang ni.

Valencia Pine



bila dah siap pasang flooring and ceiling nanti i ambil gambar ok?


xoxo :)

2 comments:

~NajiLaA~ said...

buruuuukkk yg lawak tu.haha! ;p

Akmal Hidayah Azalan said...

hahaha! memang buruk. tapi ayah yang bayar so ayah yang menang!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...