Thursday, June 2, 2011

Belanga @ Mid Valley

salam all,

My bff, buya nak makan laksam and i know one place yang served laksam sedap! so i ajak dia pergi Belanga kat Mid Valley. and ade one branch lagi kat Empire, Subang.


Ini lah dia pengasas kedai ni, Puan Zainab..eceh cakap macam kenal pulak kn. hehe
i tak tengok menu lama, terus order all time favourite,

nasi kerabu with grilled tenderloin
rm13.90

i sangat cerewet kalau pasal nasi kerabu, sambal tumis kena ada rasa pedas, manis and pekat.
pastu kerabu dia mesti ada daun kesum, timun, daun serai, bunga kantan, baru lah ummph!

kat Belanga, semua criteria ni dipenuhi, jadi kalau nak pergi cuba nasi kerabu yang sedap, silalah ke kedai ini :)


Laksam kelantan

rm9.90

bila tanya buya, ok tak laksam tu? buya bagi double thumbs up :)

tapi i tak suka sangat laksam so i tak bother to try pun.

looked good tho.


sambal laksam


kedai ni located on the way to the gardens, sebelah nyonya colors.

senang je nak cari.


bila dah update ni, rasa macam nak masak nasi kerabu sendiri pulak. maklum lah kat rumah. tengok lah if rajin, nanti i update recipe. now agak busy dengan tempahan tart yang mencurah masuk :)


xoxo

1 comment:

~NajiLaA~ said...

ko nye jln2 cari mkn lg hebat dr maria tunku sabri kn.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...