Friday, January 7, 2011

Bad bad teacher!

Salam,

baru je sampai rumah from my nenek's house. kat rumah nenek tadi ada sorang cousin ni darjah 6 so my aunt minta tolong i ajar dia english and math. mase english session, i tolong dia wat kerja sekolah. cikgu kat sekolah dia bagi home work under topic part of the body and bagi perkataan yang tak tersusun such as wsait then kena arrange jadi waist. Macam tuh lah lebih kurang.

then we solve lah semua perkataan yang ada tuh,

bneocllora = collarbone
hins = shin
lbeorea = earlobe

then tiba-tiba ada this word , epnsi
*cuba korang tengok, word ape yang first cross your mind? jgn tipu! :P

so i fikir lah word ape ni kan. mind you, this is her homework so i takde their marking scheme.
this is just homework without image so quite tricky.
otak kuning i nih dah terfikir one word ni, penis! tapi im not sure penis ni include dalam syllabus ker tak sebab i tak pernah ajar darjah 6. fikir-fikir logik jugak. sebab penis memang part of the body kan? then i check buku text, takde plak perkataan ni.
then i cam berat hati jugak nak cakap, tapi i cakap jugak. its a lesson. so i told her the word.

cousin : kak long, ni perkataan apa?
me : rasanya.. erm penis kot. p-e-n-i-s
cousin : apa tu?
me: ermmm. bird, boys punye bird. i think so lah.
cousin : *kerutkan dahi

then, kitorang sambung buat kerja sekolah balik, buat crosswords and all.
pastu i bukak buku-buku latihan dia yang before ni.
and then i ternampak one word ni, SPINE!

Ya Allah! how can i be so careless! i patut check dulu semua buku dia and latihan before this
sebelum jump to the answer.
EEEE! bad bad! then i panggil her back to explain. actually its not penis! its spine!
hahaha! tapi dia tak kisah sangat, just ooooo je.
i yang malu lebih!

grrr. tamau cakap dah.
ta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...