Tuesday, August 16, 2011

Las Vacas @ Mont Kiara

salam all,


tengok pinggan di atas, sapa lah yang buruk perangai sampai lick everything off tuu.


yes, thats me

first time berbuka puasa with Mr. H, ( selama ni asyik Ramadhan di perantauan je) so we wanna make it a special one. dah buat reservation pukul 9pm kat satu japanese buffet restaurant tapi i sampai KL dalam pukul 930pm. of course lah dorang dah gave away our table :(


so Mr. H suggested to try Las Vacas kat Mont Kiara, we both memang meatlovers so i said yes!



Las Vacas is a steak restaurant cum butcher. kalau datang sini, boleh dine-in or beli sendiri daging and masak kt rumah.

menu quite limited. tapi i tak kesah, asalkan sedap :)






iced lemon tea rm5
Starter :

Beef Wrap
rm18

these are AWESOME you know!!

thinly sliced beef wrap dengan french bean and carrot. tambah melted cheese inside. omg.
sangattttt sedapp. wajib cuba yang ni. with the sauce. rasa macam nak menjilat pinggan.







tak puas rasa makan yang ni

Mr. H's Tenderloin grass fed steak.


price : rm20 /100 gram

he ordered 280gram.

Mr. H nak medium cooked.


steak kat sini simple, takde sauce. marinate with salt and pepper je. tapi sangat juicy and melted in your mouth.



My meal : Rib eye angus grass fed steak


rm28 /100 gram

i ordered 280gram.

i nak well done cooked. and i rasa rib eye cuts, taste better than tenderloin :)






look at it, whoooaaa!


update post di siang hari ni, buat perot berkeroncong aje :P

tak rugi cuba :) and this is not a fine dining restaurant, so boleh pergi pakai short or anything casual. jangan pakai boxer sudeyh.

bila balik rumah, i asyik craving for their beef wrap, aaahhh. so good.

total damage : rm162+

xoxo.

3 comments:

cicayanki said...

yum yum! looks yummy! next trip back to msia, must find time to go!

love all your posts :D

Akmal Hidayah Azalan said...

thank you missy :)

if you love ur steak marinated with salt n pepper, served without sauce. this is a place for you.

but if you prefer it with sauce,
i suggest you to go to meatworks.
they served halal premium meat there :)

Akmal Hidayah Azalan said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...