Friday, July 8, 2011

Ferringhi Garden @ Batu Ferringhi, Penang

salam all,

Dah lama nak try Feringghi Garden ni tapi tak pernah ada kesempatan, bila baru-baru ni berada di Penang, i terus pergi :)

honest opinion, Feringghi is the most beautiful garden restaurant ive ever been!

memang lawa sangat-sangat, ada small river keliling restaurant ni, so bila makan sambil dengar bunyi air,tenang je rasa. and ada slow jazz music playing, sangat romantic. i rasa nak maintain this restaurant sangat costly sebab penuh dengan bunga-bunga segar keliling restaurant. and kawasan dia sangat besar so boleh pilih nak duk mana.








move on to the food!



fresh juices. orange +honeydew. rm9.80


Appetizer : Seafood Cocktail RM22.80


OMG. this is so delicious. fresh prawn, soft shell crabs and salmon. with lettuce, rocket leaves, capers and green apple cubes. tambah pulak soy sauce, tartar sauce and wasabi.


the combination worked!








the salmon, thumbs up!


Tenderloin Steak Rm68.80


mula-mula tak expect much sebab this restaurant tak highlight pasal steak. tapi double thumbs up! full of flavours and well-marinated. sauteed mushroom pun sangat sedap, mashed potato creamy. i definitely will order this next time!






Mongolian Beef RM 36.80


slices of beef with onions, mushroom and blackpepper sauce. sizzling style. first bite rasa sedap sangat, daging lembut sangat tapi bila dah lama makan, rasa macam muak.








Dessert : chocolate walnut cake RM 18.80


i didnt like the dessert :( cake sangat dry. nasib baik ada ice cream to save the whole thing. dont order this.






total damage : RM 193.49 include tax.



worth a try :)



xoxo

3 comments:

Moumo said...

dear,
kite g celebrate bufday mcla kt cn la thn 2009,
remember?

Akmal Hidayah Azalan said...

of course lah ingat :) tapi that time, kite minum je, xtry the food. hehe

Ana said...

Halal ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...