Tuesday, July 26, 2011

Carnaval Churrascaria @ Damansara Jaya


map source : google

I know this restaurant from miss Tourism Selangor, she insisted that i should try the buffet.

Hezri and I memang meatlover, so we decided to give it a try.

this is our second visit anyway :)

Carnaval Churrascaria ni brazilian steak buffet. bukan macam buffet yang you all selalu pergi, semua food dah ada dalam tray and ambil lah berapa banyak korang nak.

kat sini, ada waiter yang akan ada serve meja korang with different cuts of meat/ lamb.

tapi the salad bar memang always available. and for me, sangat berbaloi pergi buffet ni sebab kalau korang makan steak, one serving dah costs RM50 + kan? kalau pergi sini, makan lah banyak mana pun boleh.

to be honest, pillihan memang tak banyak kat sini. tapi semua sedap! macam kt buffet lain, ada yang sedap, ada yang tak sedap. tapi bila makan sini, i tried semua food, semua thumbs up!

the manager advice is, u rasa semua food or cuts yang waiter served. first round get a taste of everything. then second round baru decide yang mana u suka and u want more. ok?

and jangan risau, kat sini semua halal. the manager said, the restaurant owner is a malay, dunno lah is it true or not :)


salad bar, coleslaw, cold pasta. tomato, lettuce, potato salad.



ada wedges, ada vege, stir fried beans, ada oxtail soup, ada kidney bean with beef, super delicious ok.



daging ni sangat lembut and flavourful


i paling suka tempura terung ni. sedap. crunchy



first round, ada waiter datang and tanya, " garlic beef, miss?" then dia letak dalam plate kita.


mint leaves with vinegar, drop sikit atas beef to reduce saltiness and takde lah muak sangat nanti bila makan banyak daging.


bell peppers and onions.

grilled shrimps. fresh fresh and fresh!



grilled chicken sausage, Hezri had about 4 of these.

that was how the waiter came around and served you.

dia akan datang sambil bawak macam-macam jenis food and asked you,

"lamb shoulder, sir?"


"grilled pineapple, sir?"


then kalau angguk, dia akan put a few slices. kalau say no, dia akan move to another table.
bila camni, apa yang u makan, baru grilled and panas-panas lagi :D


the waiter akan keep coming and coming and coming, until u say no. so dont worry. food memang always ada. this way, bila makan rasa lagi lepak and tenang.



i liked it medium done. sebab juicy and lembut. nyumm!




lamb shoulder


garlic beef again!


tatau berapa round i makan garlic beef tu sebab sedap sangat.



pineapple grilled. mesti rasa yang ni, quite good jugak. cuba makan dengan chicken ham. sedap!


garlic bread. fresh from oven!










grilled chicken.






sedapppppp!

i tatau berapa round i makan, tapi sangat banyak. malam tu, ada chicken ham, lamb, beef steak, sausages, garlic bread, shrimp, grilled fish and chicken. kalau compared dengan buffet lain, memang pilihan kat sini tak banyak. tapi puas hati makan sebab semua food sedap :)

peminat steak wajib visit this restaurant.


RM56 per pax exclude drinks.

warm/cold water charged rm1.20 per pax (refill)


Carnaval Churrasia

77 jalan ss22/19

Damansara Jaya

( behind Atria Shopping Complex, near to KDU college)

phone number : 03-77252252.


xoxo :)

2 comments:

~NajiLaA~ said...

ayya!nk copy entry ko.promote blog ko trus.gila mouth watering!

Akmal Hidayah Azalan said...

sure sure! promote my blog sekali kayh hehehe!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...