Wednesday, September 1, 2010

All the single ladies, put ya hands up!

to all the single ladies out there, u drown urself into sadness and sorrow and u forgot the benefits of being single.

actually banyak kelebihannya bila dah single ni,

1. u can get more time to manage urself.
before ni asyik keluar dating je, sampai baju bertimbun-timbun xbasuh, assignments xsiap2. kerja semua last minute kan. kadang-kadang x cukup tidur sebab dah bergayut semalaman. now xpayah menguap2 dah dalam kuliah tuh. sekarang mata pun xde eye bag :P

2. u get more attention.
honestly, bila dah single ni baru lah ada yang berani nak tegur. kalau dulu, kite stuck with only one option, now we get to know many many more person and learn more about them. and dont be surprised, bila da kenal dengan orang lain, u akan sedar ramai lagi orang yang menarik dalam dunia ni. every person is unique in their own way.

3. u dun have to feel the pain of being alone.
trust me, rasa lonely time tgh couple and bila dah single is different. bila tengah couple, kena tinggal, u rasa lonely and sedih. rasa pain and hurt. sebab u know, u have someone but that person cant be there for you. even you try nak busy kan diri tapi still cant. sebab u xbole fokus. tapi bila single, u rasa lonely but u dun feel the pain. bile lonely, u cari benda-benda nak buat. keluar tengok movie,
shoping, cooking etc. and after that u will feel happy dah.

4. u can go out and come home anytime you want.
sure lah boleh keluar bila-bila masa yang you nak, sebab dah xde orang nak larang you.
and you can spend your saturday at spa without feeling guilty, and u can spend hours at the saloon without thinking, ish lambat lagi ker niii, ade date pasni, abes laa bf aku marahh

5. u can spend all of your money to yourself.
now semua duit xpayah nak divide2. hari ni dia belanja dinner, esok aku plak. or pikir nak beli apa on his birthday. on ur anniversaries. omg, banyak nya duit spend. kalau kumpul2, dah boleh beli clutch gucci dah satu. Ka ching! no need semua tuh dah, bukak satu account bank, simpan semua duit tuh, then guna buat pergi travel ker ape ker, or beli something for yourself, reward yourself after a tiring day or apa. manja2 kan diri tuh sket, bawak mak pegi massage, spa or pegi fine dining with your gfs.

6. u can sleep better at nights.
before ni, asyik tunggu die sms dulu, and call dulu before tidur. and u akan takut kalau break sure xde orang buat macam tuh lagi. dont be a child. grow up. kalau nak sangat orang call, ask ur friends to call you or u call them. tapi bila dah lama, i think u pon lupa, and terus tidur without check your phone first.

7. u feel better about yourself.
after survived a bad breakup, u will feel good about urself. feel proud that youre strong and manage to overcome everything. and u will never feel the same again :)

8. u dont easily fall for the sweet talks..
when u went through semua, you sure tahu menilai mana baik, mana buruk.
and bila lelaki saja-saja test line, u can easily tell dah. this can help you to avoid uninvited
buaya :) mana yang betul-betul serius or mana yang cakap kosong.

9. u dont have to fall into false hopes again.
bila dah single, u kene tekap telinga and stop listening to his sweet promises again and again.
okay, tekap telinga sekarang jugak! dua2 belah!
if he promise and convince u, that he wants to marry you lah, that youre the one lah.
dun fall for him. if he wants to marry you, he will do it. bukan just tell, tell and tell.
he will take the step, buy you a ring or whatsoever. bukan cakap,
i nak kawin tapi tunggu mak i beranak lagi dua orang or i nak kawin tapi kucing i xsihat now.
i kena jaga hati dia :(
kalau u cerita kat ur friends pun, diorang susah nak percaya.
" Zamri serious dengan i, die siap janji nak kawin ngan i" .... "bila?".... "ermm, pas dia berjaya membuka perniagaan racun serangga"
tettttttttttt, it doesnt work that way. tatau bila lah zamri boleh bukak kan? maybe 10 tahun lagi, mase tuh umur korang pon dah 36 tahun


10. u can go out with anyone u want..
bonus! without feeling guilty. if there is a cute guy who show interest in you, tapi takut-takut nak ajak u keluar sebab you dah ada abang boyfriend. sekarang tidak lagi! katakan ya pada rokok!
hehe tak2. now u get the chance to go out with him, maybe ur thinking, ur not ready to date.
dun take it as a date. just peneman makan je. and of course, jangan lah bertumpu pada seorang je.
open your eyes and be positive. xsemestinya keluar terus nak couple. mane tahu korang end up as good friend ker kan? xsalah menambah kawan.

and i know there are still many many manyyyy moree reasons, but im sleepy :(
dah pukul 3am ni. i will continue when im not busy okay?
and all the single ladies, chin up and feel proud. youre not alone. we are here for you.

xoxo

3 comments:

Moumo said...

agree!
lonely tp no pain injury
duet dpt wt shopink and go travel around
tak besalah renung othe cute guys lame-lame
dpt spent time utk diri sndiri lbeh lame
xpyh nk report segale activities kt bf (sucks)

Breathing.In.Luxembourg said...

SAngat betul my sweet :)

ayya henrietta said...

thank u both of u :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...