Tuesday, January 29, 2013

Engagement Dress Review

Salam all,

Lama nya nak tunggu review engagement dress haha. Sebenarnya I nak ambil gambar close up baju engagement, before buat review tapi nampak macam takde tindakan diambil, I decided to do review today.

Masa engagement, I taknak pin tudung ke belakang, sebab tak nak nampak tercekik :P
and also nak cover chest.
Tapi jadi tertutup pula bahagian beads yang lebat tu.


Sebenarnya, design asal bukan macam ni. A bit different tapi tukang jahit tersalah jahit. I memang tak suggest lah for korang untuk hire dia. Banyak masalah sangat. Baju lambat siap lah. I hantar bulan 4, janji bulan 6 siap tapi bila nak ambil bulan 6 tu, dia tak start jahit pun lagi. Bila dah jahit, ukuran lain, design lain, kena hantar betulkan balik. dia buat kain meleret labuh panjang, sebenarnya i nak pleats. Masa sketch design dah betul dah. Bila dah dapat baju dengan ukuran betul, kain kotor pula sebab kena minyak mesin jahit. Sabar je lah kan? Tapi I takmau stress, terima lah baju ni dengan design ni.
So I takkan reveal lah siapa tukang jahit tu kat sini :)



Tapi, apa yang I suka is beading dia. Beading Hariz Zakwan Wedding Services yang buat.
Memang lawa and Hariz siap tolong hantar dryclean baju I yang kotor kena minyak tu.
I cakap kat Hariz, I dah banyak sangat horror stories with  this dress, tolong lah cantikkan baju ni and save my engagement haha. drama sangat.

Hariz cadang untuk buat veil sekali, tapi I taknak pakai veil for engagement. Kahwin nanti je pakai veil.
Even I dah terlambat dua minggu dari masa sepatutnya I hantar for beading tapi Hariz and his team dapat siapkan baju on time. Seminggu before my wedding, haa nyawa-nyawa ikan tau.

So thank you to them!

You can click their facebook page here Hariz & Team wedding services.








Tudung tu I tempah kat Kelantan, memang our family selalu tempah tudung situ. Senang bila custom made, boleh ikut bentuk muka :)

Lega bila ramai puji baju cantik, at least hilang negative feeling tu :)

xoxo!

6 comments:

FY said...

Ayya!!! lawa gile sayang...suka2!!!

Dye Kronniesar said...

kat mane kat kelantan tempah tudung tu? ade nama kedai n kontek die tak? email saya kat sini : kronniesar@gmail.com

thanks!

:)

Akmal Hidayah Azalan said...

Thank You sebab jenguk blog saya FY :)

Dye Kronniesar, email sent :)

Farhana said...

bole beritahu details expenses for baju tunang and overall the majlis? TQ

Farhana said...

lupa nk P/S: email me at fana_shs@yahoo.com !

TimMie said...

kat mana tmpah tudung? plis plis plis nak tau jugak :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...