Saturday, October 9, 2010

Stalker.

Sumeran sure tau stalker and i bet ramai pnah jadi kot. stalker on fb, on blog, on twitter.
and what i want to share is from my very own experience.



Biasanya if ada lelaki minat kt kite, nak berkenalan ker ape. i would normally just ignore.
sebab lama-lama dorang akan busan, and kacau perempuan lain pula.
and ada jugak yang degil, still sms and call2. and tegur2 on facebook, tapi biasanya tak lama.
eventually they will stop when we show negative responds.
i tak pnah amek serious pasal bab stalker ni, ada yang extreme juga dulu tapi semua cerita lama.
malas nak buka balik. tapi yang penting, sume tuh da settle.

tapi, cerita yang i nak share, cerita yang still baru lagi. there is a guy yang asyik sms and call.
tapi i xpernah nak layan pun. setakat tu je. macam biasa, i fikir lama-lama sure busan and stop.
but i was wrong. dia tak pernah stop. rasanya dah dekat setengah tahun kot.
and sometimes dia call at ridiculous hour, 3am. 4am.
sms non stop. i ade reply once..twice, tolak ajakan dia secara baik. tapi dia macam xboleh terima.
macam-macam alasan dia bagi sebab nak ajak keluar. time ni i was abit pressure dah jugak.
tapi still manage to handle. off phone, silent phone. or just ignore.

i have ths habit, yang suka update status kat facebook, update my activity or my current location.
e.g : lunch with bestfriend @sushi king, queensbay.
and i always saw this guy, at the same place. bila terjumpa sekali dua, maybe kebetulan.
Penang bukannya besar, tapi bila asyik terjumpa. i feel weird. start from that, i know hes been following me. so i stopped updating my status like that. and this guy, bila i dah xupdate status camtu, he was very pushy. he wants to know everything.
hantar sms pelik-pelik. he know where i stay, he just dunno my hostel block.
so he keep on asking, and xpuas hati bila i xnak beritahu.
i try nak elok-elok and tolak secara baik sebab i xnak orang berdendam or ape dgn i.
tapi dia still xpuas hati. even now, he keep on calling and sms-ing non stop.
sampai tahap i rasa tertekan sangat, sampai bila nak off hp, nk silent phone, nanti incoming calls
yang lain pulak xperasan. sometimes malam-malam dia call, i tengok nama dia kt phone screen pun rasa nak marah. patut nya faham lah, bila orang dah tak layan, maksudnya orang xnak lah. then i blocked his number.
tapi apa yang i risaukan, he is someone i know, and nanti ada event yang sure kitorang akan jumpa. and he know where to find me. i takut dia naik marah and cari i pulak. takut kena macam-macam.
lets pray for the best, Insya Allah.

girls, kalau ada situation camni, tolong jangan ambil mudah ok?
dulu i okay je pergi bayar bills or beli lunch sorang, now i xberani dah.
takut terserempak kang, susah pulak :)

protect yourself :)
xoxo

4 comments:

superbutterscotch said...

scary gile

ayya henrietta said...

mmg scary and ade few scenes yang i decided not to reveal.
xsesuai utk tontonan public hehe

Breathing.In.Luxembourg said...

Boo hoo. I am unable to view this post using my phone.

ayya henrietta said...

alaa u already knew the story, babe. this is just a sip frm it hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...