Wednesday, July 10, 2013

Wedding Review : Pelamin Majlis Bertandang

Salam all,

Salam Ramadhan untuk semua.

Hari ni nak buat review about my pelamin on groom's side. Majlis Bertandang diadakan di Dewan Komuniti TTDI pada 23 Mac 2013. Dekat je dengan rumah Hezri jadi senang & selesa untuk semua orang. For Majlis Bertandang, Hezri's mum insisted nak color theme pink & grey. She wants a very simple pelamin dewan, simple decorations and nak focus on food :)

We hired the same wedding decorator, Rukhsana Ridwan. Hezri's mum taknak pening-pening kepala kalau ada masalah with orang pelamin, since I memang selesa sangat working with Rukhsana Ridwan, Hezri's mum thinks they want to hire them too.

It was a very easy discussion,
"Aunt nak simple pelamin, warna pink & grey. Tak nak kerawang-kerawang, nak simple aje. tak nak bersungguh sangat. Buat lah macam mana pun, asal cantik"


So the result is.....

I really like the color combination. and simple pelamin memang works for me sebab baju I for majlis bertandang agak heavy. I really like the background, macam kerawang tapi design lain sikit.
Sebab bila ada reflection, jadi colorful.


They also provided wishing tree dekat entrance dewan. And hang my photos masa pre wedding photoshoot. Entrance dewan dihias dengan kain chiffon white & pink.
Walkaway pula, semua guna fresh flowers, white chrysanthemum and carnations. I memang suka carnations sebab tahan lama. tapi harganya a bit expensive



My small family, just us four now :)

Nampak tak background yang colorful tu, thats what im talking about.





Thanks to the stfians yang ada, siapa yang balik awal tu takde gambar eh :P

Anak-anak saudaraku :)

Hezri's big family



Mama memang puas hati with their services. Kami tak sempat pergi check dewan pun sebab busy, malam sebelum majlis bertandang, ada buat majlis kenduri doa selamat kat rumah mama. Pukul 2 pagi, selepas Hezri siap pasang signage baru sempat jenguk dewan. Tuh pon semua dah siap. And I really like how they put small bowl with small fishes in it as guests table decorations.

Alhamdullilah semua went well, takde drama macam we all nak macam ni, you kasi macam ni, we pay this much, and you gave us this. takde semua tu. Bersyukur sangat semua dah selesai :)

More reviews coming

xoxo!


4 comments:

Maya Dhira said...

nice! npe i lambat jumpa vendor ni..haishhh....xde rezeki huhu bp die charge?

Akmal Hidayah Azalan said...

Hi maya dhira!
they charged us around rm5500 for pelamin dewan, handbouquet, walkaway, deco table and wishing tree. Semua fresh flowers, roses, chrsyanthemum & carnations :) handbouquet plak guna orkid

Maya Dhira said...

ooooo agak same gan mane2 butik i usya dlu..alahai...xde rezekiiii...

Akmal Hidayah Azalan said...

Aah. masa survey pun lebih kurang harga ngan tempat lain. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...