Friday, July 26, 2013

Las Vacas @ Yap Kwan Seng

Salam all,

Whenever Hezri said, jom beef it up?
I will never say no.
Both of us are truly deeply meatlovers.

Las Vacas buka cawangan ke tiga di Jalan Yap Kwan Seng, replacing Tony Roma's outlet.
I must say, Yap Kwan Seng outlet decoration lagi cantik and modern berbanding outlet Las Vacas yang lain.

Starter : Mushroom Soup.
I rasa they use beef stock dalam soup ni sebab rasa sup daging tu lagi kuat dari mushroom.
Sedap tapi jangan expect you will get mushroom soup from this dish.

Appetizer :

Beef Balls
Seriously sedap!
Beefballs loaded with herbs and rosemary. sangat flavourful


The sad looking Lamb Chop

Kat Las Vacas, we can choose any cuts of beef or lamb yang kita nak. Ada big fridge kat counter and we choose lah nak yang mana. bergantung kepada jenis daging and berat.
Harga biasanya RM50-RM200.
Tapi price kat Las Vacas agak reasonable and tak burn a hole in your wallet.

I ingat my lamb chop besar, rupanya kecil aje. Tak cukup to fulfill my cravings.

I minta lamb chop to be cooked medium well, tapi they give me well done. the beef quite dry. erm not good


Ribeye Steak

Yang ni memang juicy, flavourful and delicious!
Tak care much about the salad, sebab the star of the meal is the ribeye!
Perfectly cooked and super sedap.

For steak lovers yang suka makan steak dengan sauce, this is not a place for you.
Tapi for me, if beef tu flavourful, you tak perlukan sauce pun :)




Give it a try :)

I heard Las Vacas Yap Kwan Seng offer Ramadhan Buffet at RM100nett per pax

xoxo!

Address:
Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur
Call for Reservation : 03- 2181 5586

2 comments:

cha said...

ada baca review yang no sauce and a bit dry. i ni memang tak boleh makan tak ber sauce gravy bagai hehe.

tapi i tau owner las vacas ni hihi masa mula2 bukak kt jalan yap kwan seng ni sedara dia (retis) ajak pg makan sini tp masa tu ada hal pulak. kalau tak dpt dh rasa

nak tryla jugak nanti

Akmal Hidayah Azalan said...

I pun lagi suka yang ada sauce hehe tapi boleh terima lah yang ni hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...