Wednesday, November 21, 2012

Wedding Preparation : Make up Artist for solemnization done!

Salam all,

Now i tengah bercuti kat rumah. Seminggu ni memang focus kat persiapaan kahwin aje. Pergi survey here and there. I da dapat make up artist yang i nak. Yeay!

Bace review here and there, so I decided to hire Amy Touch .  Why Amy Touch?

Memang kalau pergi memana, kalau tanya orang, diorang akan suggest ambil lah amy touch. I dah pernah call dia masa nak bertunang dulu, tanya berapa harga if make up simple for engagement, dia cakap RM600.
o_O

Kalau kahwin, ermmm i can just imagine..

So I macam dah cross his name from my list. Tp bila tanya pendapat orang je, dorang mesti suggest amy, and cakap he's the best and top make up artist kat kelantan now. Orang yang nak kahwin tahun 2014 pun dah start booking dia. Peer pressure, so I cari lah his facebook page. Walla! found it here Amy Touch Glitters Face
And i buat research extra sikit, cari gambar brides yang dia makeup kat page photographers. Oh yes, dia memang really good!
So i terus call him that night, dia dah nak tidur kot haha tapi amy sangat nice. dia layan elok-elok. and i terus bank in deposit to him! tapi sadly, dia dah fully booked during my reception day. I sempat hire dia for my akad nikah je :(

So for my reception, i need to find someone else. sob sob

will update again. xoxo!


4 comments:

Anonymous said...

salam dear

i hope u don't mind me saying this but i think it's more afdhal u find a make up artist yg female. terjaga aurat, Allah pun redha :)

Akmal Hidayah Azalan said...

Thank you for the reminder dear :) my mum memang ingtkan juga hal ni sbb nanti videographer n photographer nak ambil gambar masa tgh make up

Akmal Hidayah Azalan said...

Thank you for the reminder dear :) my mum memang ingtkan juga hal ni sbb nanti videographer n photographer nak ambil gambar masa tgh make up

Nuraza Ahmad said...

salam, hi ayya. Sy baru dlm blogging. sy mekap tunang dulu kak Fyna mekapkan. Sy amat puas hati. Ketiga2 majlis sy nanti total RM5++ xtermasuk transport cas. Senang sbb dia mekap rumah & baik. Sbb sy return customer, dpt discount lg. Alhamdulillah. Ni review mekap tunang sy aritu. http://stoberycokelat.blogspot.com/2012/03/me-as-mak-andam-makeup-tunang-nurul.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...