Tuesday, October 16, 2012

Review Engagement : Mini Pelamin

Salam all,

Today nak buat review pelamin by Rukhsana Ridwan

Susah betul nak cari company yang boleh buat pelamin masa cuti-cuti perayaan. I was having hard time juga. nak cari photographers, nak cari catering sebab bila musim raya, tau saja lah. Ramai ambil kesempatan buat majlis. banyak dah fully booked and ada juga nak beraya, Tak mau ambil job masa cuti.

Bila i decide nak hire Rukhsana Ridwan to do my pelamin is because the owner sangat senang nak discuss. Bukan jenis yang kerek, she is very creative and boleh work dengan our budget.
Our conversations banyak through email. I just cakap I nak color purple, pastel color and nak pelamin simple sangat. Turn out? Yes, sangat puas hati. I seriously takde dalam mind, my mini pelamin akan jadi macam ni. I memang state awal-awal I nak fresh flowers and i bagi a few photos as reference.

 Another problem is, majlis i kat Kelantan. I kena cari vendor yang boleh provide bunga. sebab Rukhsana team based kat Bangi so dorang akan bawak barang je datang sini and bunga ambil kat kelantan. Tak banyak florist yang buka masa raya. kalau buka pon, harga bunga diorang sangat-sangat mahal and I try cari kedai kat cameron highlands yang boleh pos bunga ke Kelantan. tapi sebab musim raya, dorang tutup kedai seminggu.
So I inform team Rukhsana maybe kena pakai artificial flowers je kot.. sedih :(
One week later, owner Rukhsana team called and said, takpe dorang akan bawak bunga tu from kl, tapi dorang gerak malam from kl sebab nak bagi bunga stay fresh and sampai kelantan awal pagi, same day with my majlis. Majlis i start malam. I cam risau jugak. Risky kan? Camne kalau takde bunga?
Tapi I doa je laa banyak-banyak. Rukhsana Team arrived at kelantan dalam pukul 4 pagi and pukul 10 pagi diorang dah start working on my pelamin and hantaran =)

I takde kat rumah the whole day sebab settle kerja di luar. Sampai rumah je tengok pelamin dah 80% nak siap, wauuu! sangat laa kagum and berpuas hati!
Alhamdullilah, memang worth it sangat.
I memang suka mini pelamin, simple and lawaaaaa.





Tengok, besar tak my handbouquet? haha. I cakap I nak hand bouquet yang besar. tamau kecik-kecik.
Sekali dorang bagi yang memang betul besar!
Next time kena mintak yang medium. Besar sangat berat nak pegang and hand bouquet tuh tutup half of my upper body dah.


I will keep this as a sweet memory, after so many dramas masa my engagement.
Alhamdullilah, hasil pelamin ni buat i senyum from ear to ear that night.


It was a very beautiful night, indeed :)

xoxo

Photographer : 10bucks photo

Pelamin : Rukhsana Ridwan

Make up : Delima Tajmeel

to be continue : review hantaran

4 comments:

wAnShuE said...

hye ayya!
nk tnya nie..mahal x kos utk wat mini pelamin cmtu..crious cantek sgt ~__^

Akmal Hidayah Azalan said...

hi wanshue :)

masa aya booked ni time promosi. email aya kay?
ayyahenrietta@gmail.com

aishah amin said...

ayya x de review baju ke? baju cantik sangat sangattt! sukaaa!

Akmal Hidayah Azalan said...

salam aishah, memang terfikir nak buat review baju engagement, tapi tak buat2. okay i will do it now :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...