Friday, February 3, 2012

That Little Gerai @ AU5 Keramat

Salam all,

Selepas tengok Best In The World last season, i memang teringin sangat nak try makan kt That Little Gerai ni. why? sebab owner nya. Chef Aidy dah berkhidmat di New york for few years. and start a small bussiness kat sini. Teringin nak check them out.

I buat reservation kat facebook, sampai-sampai je, the staff there tanya, " Ayya Henrietta ker?"
wah, good eye! :)


Restaurant there memang cozy and i pilih to dine inside.

Starter:

Mixed mushroom bruschetta.
RM3/pc


Peminat mushroom mungkin suka, sedap juga tapi i prefer tomato bruschetta lagi.

Grilled Chicken with Blackpepper sauce, mashed potato and fresh salad.  RM16

Normal meal saja, sebab apa yang you boleh expect from grilled chicken kan? hehe tapi i suka sebab tak kering sangat, daging ayam still juicy. and mashed potato nya sedap sangattttttt!
satu lagi i suka sebab fresh salad dia memang fresh. tak macam certain tempat yang salad nya soggy. and tak crunchy anymore.

mesti order add on mashed potato later!


Lamb Chop with coleslaw and fries RM 22
My friend memang suka lamb and gave thumbs up for the meal.

A must try, kata nya.
big portion kan?


Kawan kitorang datang lambat and she ordered lasagna RM18. excited sangat dapat jumpa lupa nak ambil gambar.
takpe, next time if i pegi lagi, i amek gambar ye.

Overall memang berpuas hati dengan food sini, memang tabik lah kat chef Aidy. the best western melayu yang i pernah makan!

Check out their fb page for more info
etc : direction, phone number, photos and menu :)



*sorry lah my camera kronik sangat, guna camera phone saja. :(

4 comments:

Moumo said...

baru pasan org pn tgk jgk dlm best in teh world tu
dekat je ngn umah tunang org
ish!!
kne pergi ne

Akmal Hidayah Azalan said...

eh mekla da betunang? bilaaaa? gamba plssss!
cube try lah. cni food best. mlm ni nk g lggg hehe

Akmal Hidayah Azalan said...

eh mekla da betunang? bilaaaa? gamba plssss!
cube try lah. cni food best. mlm ni nk g lggg hehe

Aidy said...

Thx for stopping by and I'm glad that u enjoyed the food.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...