Wednesday, September 14, 2011

Product Review : Naturactor Cover Face

salam all,

Hari ni nak buat product review Naturactor Cover Face. i dah guna product ni for 4 months and sangat berpuas hati dengan kualiti dan kesan produk, so decided to make a review.
for me, if i pakai something and benda tu tak berkesan, i takkan buat review.
sebab people read this blog and trust the writer to write honest review.

seperti biasa, beli product make up di




Apakah kegunaan Naturactor Cover Face?

Fungsi dia as foundation dalam bentuk krim. tekstur cover face ni sangat halus and lembut,
kalau sapu kat muka, rasa light and tak rasa macam make up tebal.
boleh mengelakkan kulit dari nampak berminyak.

 Rasa kalau nak terangkan fungsi dan kegunaan cover face ni, ramai yang boleh google kan?

tapi personal review tu yang penting, apa yang i tulis berdasarkan pengalaman sendiri dan bukan google atau mencilok, mencelup and mencicah dari orang lain :)

MACAM MANA CIK AYYA BOLEH TERPANGGIL UNTUK PAKAI COVER FACE? MANA TAU PASAL COVER FACE NI ??!

Honestly, sebelum ni memang i sangat concern pasal benda-benda yang nak tempek kat muka. i takkan bantai produk suka hati saja, pakai ikut sedap. sebabnya? muka i sensitive and masa sekolah menengah i ada acne problems.

mula-mula dapat tau pasal cover face, awal tahun aritu dalam bulan februari, sebab masa pergi my friend's engagement party, mak andam dia guna cover face, and sorry to say, my friend tu ada masalah parut jerawat yang agak obvious. tapi after di make up, omg she looked so beautiful! and apa yang penting, make up dia tak nampak tebal! kulit pun hampir flawless. i pun korek lah rahsia from mak andam, dia tunjuk lah, "ni haa, guna produk ni, beli kt china, cover face ni. ilang semua parut kat muka kau. artis-artis banyak pakai ni"
terus tak berminat, sebab produk tu from china. i agak was-was bila anything from china, lagi lagi barang make up nak kena pakai kat muka. takut lain pulak jadinya.


Gambar berani mati di singapore, sangat close up. kalau dulu, jangan harap anda boleh tengok muka saya sedekat ni!
  tak lama pastu tiba-tiba my friend, Zunita Ramli ( owner make up collection) pergi Japan sebab ikut suami belajar sana and start online bussiness,mula-mula i tak pay attention much tapi bila dia tag gambar naturactor cover face i terus beli!! why? sebab from JAPAN! any cosmetic product from korea and Japan sangat safe untuk digunakan sebab dorang ni strict sikit bab bahan-bahan yang ada dalam produk ni.

 Semua gambar kat sini time i pakai cover face. dulu risau sangat nak ambil gambar, banyak songeh.tak nak bawah cahaya lah, jangan guna flash lah. sebab takut nampak kulit berminyak dalam gambar. berkilau-kilau.
sekarang?
ambil lah gambar sambil baring, bawah cahaya, atas cahaya, guna flash, tak guna flash, dalam api depan api, berpeluh, tak berpeluh, pendek kata dalam semua keadaan, boleh! and tidak segan silu lagi!

 tengok perbezaan ni, ni time kelantan trip with stf friends, dari pagi sampai ke malam keluar berjalan ronda KB, kat atas gambar waktu siang, bawah waktu malam. kulit apa macam? still okay kn? hehe



yang pakai shawl pink tu pun, pengguna cover face juga :D

i suka pakai cover face ni sebab kulit tak rasa berminyak dan selesa untuk dipakai sepanjang hari. paling penting, bekas dia small and senang nak dibawa ke sana sini. lagi-lagi for muslim lady, kalau lepas wudhu and solat, senang nak touch up balik. warna kulit lagi nampak sekata and dapat cover lah sikit parut or pores korang tu :)

Naturactor Collections adalah online shopping terbaik untuk membeli barangan make up kerana barangan make up yang dijual confirm original, penghantaran yang efisien serta harga berpatutan! kualiti produk yang tinggi berbanding produk lain di pasaran :)

xoxo!

12 comments:

Cik Puan Mimi said...

ayya~ first time baca blog ayya.hehe
mimi pon pakai naturactor ni. so far ok je muka mimi.hehe :)

Akmal Hidayah Azalan said...

eh eh mimi. tatau jugak mimi ade blog :) okay kan product ni. ayya beli from my friend :)

Cik Puan Mimi said...

mimi beli online. worth the price kan naturactor ni? sbb murah then tahan lamaaa. just tukar2 span je

::smaku:: said...

wah yeke ayya? ni yang berminat nak try ni

Akmal Hidayah Azalan said...

tu lah. memang tahan lama and suka pakai sebab tak berminyak and selesa the whole day :)

Akmal Hidayah Azalan said...

@smaku - yee smaku. naturactor ni kena hati-hati beli. sebab ada yang tiruan. yang tu from china. takut nak pakai :( kalau beli dengan make up collection, memang confirm original

Salhah Suhot said...

yup..setuju.walaupun saya baru je guna...kawan saya pun puji mekap nampak flawless..sesuatu yang sangat2 susah nak buat dengan foundation lain.dengan coverface kejap je..tambah yakin nak mekap sendiri on my wedding nanti.cuma kulit saya degil sikit.big pore kt t-zone.stil gak get oily selepas 4-5 hours.tapi overall, saya memang suka product ni.

S.n.Fariza said...

AYYA :)
beli kat mana? mcm best je :)

Akmal Hidayah Azalan said...

hello :)

beli online. dengan kawan masa sekolah dlu

kat sini

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002419971797

r.i.n.a said...

ha a beli katne n brape rm?

Akmal Hidayah Azalan said...

hello :)

saya beli online.

http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

check out blog ni ye. original items insya Allah.

rasanya dalam rm39 satu

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum . singgah sini :) hee . . kawan ain pun ada jual . Alhamdulillah dia jual dari japan . sebab dia ada kata . from china tiruan . so kena hati-hati . .
Alhamdulillah . dia ambil berat tentang original and tiruan . sebab dia takut . bila dia jual yang tiruan tak berkat rezeki dia . :)

and sangat betul barang dari korea and japan . sangat bagus :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...