Saturday, September 10, 2011

House Ceiling

salam all,

A little sneak peak on new house progress.
Dulu ingat tak kitorang pergi survey pasal house ceiling? kitorang tu mak, ayah and i lah :P

ceiling rumah dah siap, simple but i like it :)


ni ceiling kt living room. my mom memang specific sangat dengan living room, nak yang paling simple and ade a touch of classic. sebab tu, designer tu letak dengan kayu-kayu sikit :) and dia taknak floral ceiling. yang ada ukiran bunga-bunga segala bagai tu.

kat petak kayu tu, nak letak chandelier tapi nak yang paling senang nak manage. sebab chandelier  labah-labah suka buat sawang and berhabuk.

 yang ni pulak kat ruang makan next to living room.

 yang ni ceiling kat ruang family/ ruang tv

master bedroom. bilik bonda and ayahanda. 
bilik mak simple saja, cuma i suka tempat nak hang kipas tu, 
nampak x?
kecik sgt?

okay, ini close up. macam lawa 
and this is the only daughter room. ingat x i want ceiling yang ada level? tapi the designer said, kalau buat level and letak lampu kat dalam, ada ruang for cicak berak and habuk. susah nak maintain. so dia buat level jugak tapi lampu kt tengah.
ruang tv
living room
and ni pula, ceiling untuk porch. 


thats all for now :)

xoxo

4 comments:

A'ishah Kamaludin said...

nice. nnt dh siap furnish smua, post lg. nk tgk. hehehe

Akmal Hidayah Azalan said...

insya Allah. now tengah pilih warna cat :)

Moumo said...

cntik sgt,
ktne ne?
ingt renovate je
upenye umah baru

Akmal Hidayah Azalan said...

kat machang. insya Allah end of this year moving in. nanti lah datang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...