Wednesday, February 16, 2011

Prawn Village @ Bukit Tambun, Penang ( mainland) .

Masa practical dulu, mengajar di Bukit Tambun. Sempat lah travel around cari restaurant yang sedap-sedap.
Prawn Village ni restoran owned by a chinese family tapi jangan risau, halal.
the only halal seafood restaurant around that area.
tak susah nak cari restaurant ni,
from Penang, lepas tol Juru, ambil kiri ..exit Bukit Tambun,
lepas tol Bukit Tambun, ada roundabout, ambil pukul 3 and naik flyover.
then terus je, ada traffic light pun terus je,
sampai hujung jalan, nampak jeti pulau Aman tu,
dah sampai lah :)
view from the restaurant
menariknya restaurant ni, semua seafood fresh-fresh. and murah ok.
maybe sebab dekat perkampungan nelayan.


complimentary appetizer.

Fried glass noddle.
spicy and abit oily for me.

Cheese Baked Oyster.
one piece rm3.
sangat lah sedap and fresh.
Biasanya i tak suka oyster sebab rasa hanyir tapi yang ni, sangat fresh.
Dalam oyster tu, ada lada benggala, garlic and special sauce.

Udang Masak Nestum
crispy and sangat fresh udang nya.
tapi lagi suka kalau masak butter prawn.

Stir Fried Baby Kailan

Ikan Bawal Steam Nyonya Style.
Honestly for me, tak suka sangat masak macam ni.
gravy dia too heavy for me.
macam curry pun ada jugak,
Total bill : Rm85
murah kan? and before order, tanya dulu orang kedai tuh,
berapa rm sekilo, or seekor so memang senang nak budget.
:)
xoxo

4 comments:

kylan said...

serious ke halal? skrg masih halal jugak? nak confirm ni co kalau betul halal.. malam nanti nak pi dah hehe...

kylan said...
This comment has been removed by the author.
Akmal Hidayah Azalan said...

Last time pergi kedai ni bulan 6. Masih halal. tp jangan tersalah kedai. sebab yang ni je kedai yang halal kat sini :)

kurosakiyus said...

Bagi map..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...