Sunday, February 6, 2011

Butterscoth Bread Pudding Recipe

Bahan-bahan :

1) 1 cawan brown sugar/ gula putih biasa
2) 3 cawan susu segar
3) 5 biji telur
4) 1/2 bungkus roti disapu butter
5) 1 cawan air
6) 1/4 cawan butter
7) Kismis



Cara-cara :

1) Panaskan kuali dengan api perlahan. Masukkan brown sugar dan air ke dalam kuali tersebut.
2) Jangan kacau dengan senduk tapi gerakkan kuali untuk larutkan gula.
3) Tunggu hingga mendidih kemudian masukkan butter. biarkan sejuk selama 5 minit.


Butterscotch

4) Pukul telur hingga kembang kemudian masukkan susu segar, pukul hingga sebati kemudian masukkan butterscotch tadi ke dalam telur dan susu segar.

5) susun roti yang disapu dengan butter ke dalam loyang.
6) Taburkan kismis di antara kepingan roti.

7) Tuangkan bahan-bahan yang telah dicampur tadi ke dalam loyang. Pastikan semua bahagian roti tenggelam.
8) Bakar selama setengah jam dengan suhu 180c.





xoxo :)

3 comments:

~NajiLaA~ said...

ko ni aasek msk je kan ayya!gile mouth watering!argh!!

Akmal Hidayah Azalan said...

busan duk rumah lah. now tak masak dah lah. umah sewa tade dapur :(

~NajiLaA~ said...

la yeke...cian ko.huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...