Friday, March 15, 2013

Pre wedding photoshoot

Salam all

23.2.2013, kami buat photoshoot di padang ragut UPM. Process nak dapat permission sangat lah tough. tapi alhamdullilah, finally tercapai juga niat nak ambil gambar kat sini :)

Kitorang sampai di UPM pukul 615 lagi, break subuh & make up kat masjid UPM. Dalam pukul 7 pagi baru gerak cari padang ragut ni. Sesat sikit hehe

Photo-photo ni minta photographer print out and hang kat guestbook deco

Few photos to share :)












Gambar dua ni untuk photo canvas letak di entrance rumah


It was so hard to pick a theme for the photoshoot. I want to do something different but then, I nak mengimbau memori silam masa mula bercinta dengan hezri dulu. Kitorang selalu picnic together.
Bosan, I know. tapi I rasa it reflect our relationship. :)

At first, I nak ambil gambar kat KLIA, sebab masa bercinta dulu I asyik tunggu summer holiday, waiting for him to arrive at KLIA then send him off when summer ends. tapi kalau kat KLIA tak banyak tempat yang lawa nak ambil gambar, lagipun mesti ramai orang.

Make Up Artist : Make Up by Fara

Sangat punctual. I suka :) Fara sampai dulu before I. I memula risau gak, sebab nak start makeup 630am.
takut lah orang lambat ker ape. rupanya, dia lagi awal dari I. Kalau depan-depan memang nampak tebal sangat make up. I cam risau. Tapi bila photog ambil gambar, eh nampak nice and very natural. macam tak make up. I think we all need to trust our mua do her job kan? They know what they are doing.

I know Fara from Blogger Bride Gathering last month kat Flora Terrace.

Photographer : Kameradansa

Kameradansa is my official photographers for the wedding. I ambil complete package with them, from pre wedding photoshoot, solemnization, reception and post wedding. Our first experience together memang fun!
Photoshoot kali ni, ambil masa for four hours. Panas terik tak payah cakap lah, tapi semua nya best.
Dorang banyak idea and maybe photographer muda so macam sekepala. It was so easy working with them.
And Aliff Alip ( the principal) memang melayan je karenah I ni. bila ada masalah with venue, he comes up with Plan B. Ni yang I suka. memang dorang involve in everything.

Hope anda semua enjoy the photos :)

xoxo!






1 comment:

Anonymous said...

salam hye sis..mcm mana nk dpt kbenaran utk photoshoot dkt situ ya blh bg info..ni no sy..0192201526...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...