Tuesday, October 4, 2011

The color of my bedroom.

salam all,
Now rumah kat kelantan dah boleh dicat, so its time to decide the color of the wall!
tapi cik akmal ni hanya dibenarkan untuk decide warna bilik tidur nya sahaja. Warna rumah, living room, kitchen, etc semua dibawah jajahan dan perintah ayah & bonda.

 Bila Ma call tanya, ayya nak bilik warna apa? purple or pink?
Alamak.
im not a little girl anymore, so those colors memang out!
 Warna yang i prefer now, earth color : brown, wheat, gray.

 Since i tak sempat nak balik and survey, so i google Nippon Paint website to get the color codes. At least i boleh bagi code tu kat my mum then she can find me the exact paint color that i want. tapi macam blur sebab banyak nyaaaa color! gray je pun dah beratus color. then macam-macam jenis lak tu, satin, odour-less etc.
*pening-pening*
Warna bilik idaman,
tapi anjing tu bukan idaman ya.
 So i tengok gambar bilik yang dah siap! boleh lah dapat gambaran sikit. Thank you to Martha Stewart sebab banyak tolong :D * cakap macam Martha Stewart tu kawan sekolah je kan.

source : Martha Stewart
Aqua
so setelah difikirkan, i rasa i wanna go with purple gray. ala-ala bilik hotel gitu. macam kat bawah ni.
sebab for me, gray tu bagi comfort feeling.


what do you think ?

xoxo :)

5 comments:

cicayanki said...

cantik and i like the color!

reason being, my room color is purple grey too! the accent wall is a deeper shade of purple!

hope you'll like your new wall color :)

Cik Puan Mimi said...

cantikkkk~
skrg ni pon mimi tengah nak cari kain curtain similar to those color.

cantik kan?

Akmal Hidayah Azalan said...

@cicayanki : i havent decide the accent wall color yet. boleh share tak x your room color? hehe if x kacau your privacy.

@cik puan mimi - oh man! i almost forgot about the curtain! aah kan, nak curtain color ape ye. kena fikir ni

cicayanki said...

ala akmal, i am in japan now. but tell you what, i'll give my dad a call and i will ask him for the paint's code number. he has it i know. he has everything documented.

will get back to you soon darl!

Akmal Hidayah Azalan said...

@cicayanki- yayyyyness! tqvm! XOXO! looking forward to it!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...