Thursday, September 10, 2015

Holiday Review : Gold Coast Trip Part 3!

Salam all, 

Third day activities, we all pergi ke Sea World and tour around the city. 
Kita sampai di Sea World takde lah awal sangat sebab semua terbabas tidur. 
Pastu ada pula yang berangan nak pergi jogging kat pantai pagi-pagi tu. 

Parking kat sini pun free ya. Masa kami sampai, tak ramai orang and agak terkejar sikit sebab show dah start. Make sure ambil brochure kat entrance so senang nak tahu pukul berapa showtimes. 

Stingray pool. You can touch them tapi geli sikit sebab kulit dia macam ada jelly.


Tengah bergaduh pulak dua ni, Masalah rumahtangga, sorry guys. 

Make sure korang tak terlepas tengok dolphin show. This show is the best! 
And kagum sangat dengan cara dorang ni jaga dolphins kat sini. 



Cute little pingu! 


For lunch, kita pergi Charis Seafood. Sangat dekat dengan Sea World. I suka this place compare to Peter's Market . Sini lagi banyak pilihan and bersih. Tempat makan pun luas and bersih. 








Selepas lunch, kita ke Surfer's Paradise.
Masa ni kan winter, so pukul 5pm dah start nak gelap. 
Kebetulan malam weekend, kat surfers paradise ada night market, kitorang ronda-ronda lah tengok barang. Barang menarik, tapi mahal. 



After berjalan-jalan kat night market, kitorang ke souvenir shops yang banyak kat area surfers paradise ni and jumpa dengan ramai malaysian. Boleh lah beli tshirt and keychain kat sini.


Sejuk-sejuk pon nak makan ice cream. 

hehe stay tune for the part 4! 

You can check the previous posts here :








2 comments:

Sue Shaari said...

Good info n experiences.. miss u

Sue Shaari said...

Good info n experiences.. miss u

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...