Friday, January 27, 2012

Birthday Dinner with families @ Raudhah Hotel

Salam all,

I dah cerita earlier about my birthday dinner yang di plan last minute. Memang kitorang pergi furniture hunting until cik dah called and tanya tak mau celebrate birthday ker?

so its on! mum called her sister, cik pah. minta tolong beli cake. in front of me. erm tak surprise lansung T_T
and i requested nak kek laici from Muhibbah Bakery *dasar taktau malu*


Mula-mula nak makan steamboat kat Chim Chum. tapi ayah nak makan nasi. then ayah cakap dia pernah dinner with his friends kat Raudhah Hotel. Food situ sedap, lagi-lagi ikan 3 rasa. a must try. so kitorang terus cari hotel tu and book a table.
Luck birthday girl, ada two tables left je. naseb baik cepat!


Lauk yang di order malam tu.

Ayam masak sos lemon
suka ayam goreng yang dorang served sebab crispy and sauce pun tak curah je atas ayam, takdelah ayam tu jadi soggy. just sauce tu a bit sweet and sour. tak kena with my taste, tapi budak-budak maybe suka ayam ni. sebab tak pedas.

Butter Prawn
Butter prawn ni memang terbaik sebab crispy and flavourful. tapi udang tu cam dah overcooked sikit :(

Sizzling Beef
Sizzling Beef ni one of my favourite that night sebab daging dia lembut sangat and suka flavour dia.
ada blackpepper and soy sauce.
memang sedap!
Kerabu Sotong Kering
Kerabu sotong ni ada dua jenis, sotong fresh and sotong kering. Bonda nak cuba yang kering punya version. layankan ajoo. tapi bagi sapa yang tak tahan pedas, mintak jauhi makanan ni, sangat merbahaya!


Ikan Siakap 3 rasa


I memang suka ikan siakap malam tu. sebabnya bila kitorang nak mula makan baru dia tuang sos atas ikan. so ikan tu still crispy krukk krukk masa dimakan. and sauce 3 rasa tu memang best! sebab lain dari yang i pernah rasa kat kedai lain. biasa ada nenas and tomato dorang dice kan. ni takda. tapi sweet, sour and pedas tu still ada. yang lagi best sebab cili padi dia. memang kick!



tak care much dengan tomyam campur kat sini sebab rasa biasa saja tapi seafood dia memang banyak.


boleh tau kot pinggan siapa ni hehehehe :P


Kek Laici ni memang sedap sebab kek dia macam ice cream and guna whipping cream so takde lah muak macam butter cream.
siapa-siapa yang pergi kelantan boleh cuba kek kat Muhibbah ni. next to Kbmall je kedai nya.

and happy birthday Kak long tu sebab my family,cousins, aunts uncles memang panggil i kak long pun,
walaupun identiti sebenar adalah anak tunggal.

tahun depan nak tukar suruh panggil baby lah :P

xoxo!

3 comments:

Moumo said...

baby pulak.
muntahhh!!!hahahha
HBelated Birthday ayya!!

||EzzaTy AriFfiN|| said...

Apa kta try tomyam at my mom shop..thai chim chum di putra nilai...insyallah puas ati... =)

Akmal Hidayah Azalan said...

salam ezzaty. di mana kedai nya? boleh bagi map x? insya Allah if pergi, i will do a review on it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...